Buscar este blog

domingo, 8 de septiembre de 2013

Després de diversos decennis de predomini, l'aeroport de Madrid mostra senyals de feblesa de cara al de Barcelona, la freqüentació del qual progressa regularment


Després de diversos decennis de predomini, l'aeroport de Madrid mostra senyals de feblesa de cara al de Barcelona, la freqüentació del qual progressa regularment. Concretament, el període situat entre gener i juliol de 2013 ha ocasionat un tràfic de 22,7 milions de viatgers a Madrid-Barajas, arran d'una baixada d'un 14,7%, mentre que Barcelone-El Prat, en retrocés de 1,4%, registrava 19,9 milions de viatgers. La distància que separa les dues infraestructures continua sent important, però el mes de juliol ha confirmat els temors de Madrid, que ha acollit 3,87 milions de viatgers mentre la capitaln'ha rebut 3,83 milions, corresponent a una diferència de 40.000 bitllets. Barcelona encerta la revoluició del baix cost L'èxit català procedeix d'una aposta pel low-cost, a través de la companyia Vueling, amb seu a Barcelona i present en mesura menor a Madrid.
Aquest operador ha progressat d'un 17,7% el juliol a la capital, mentre que la companyia històrica Ibéria, amb seu central implantada a la capital espanyola, patia un retrocés d'un 17%. El 2012, l'aeroport de Barcelona es va adjudicar un tràfic de 35,14 milions de viatgers, després d'un creixement de 2,2% respecte a 2011. Amb un tràfic de 45,1 milions, Madrid va conservar un ampli avantatge, però s'està dissenyant una tendència seriosa.

jueves, 5 de septiembre de 2013

El Celler de Can Roca pren el lloc de n°1 al restaurant danès "Noma" El millor restaurant del món és a Girona


El restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, s'ha convertit el 29 d'abril en el millor restaurant del món, segons els criteris de la revista gastronòmica britànica Restaurant Magazine. L'establiment, que diversifica últimament les seves activitats narrant alguns secrets en un llibre abundantment il·lustrat, ha arribat aquest any a superar el restaurant danès Noma, classificat número u des de 2010 i d'ara endavant segon. L'antre gastronòmic dels germans Roca figura així al capdavant de llista entre 50 taules mundials, amb motiu de la seva "combinació de plats catalans elaborats amb tècniques innovadores" i de la "passió i de l'amabilitat" dels seus propietaris. La "cuina emocional" de l'excel·lent adreça de Girona és juxtaposada a l'esperit d'un "restaurant familiar català en l'ànima, si bé és d'ara endavant el millor restaurant al món", segons la publicació de referència. Una taula modesta el 1996 La família Roca, de la qual la mare posseïa un modest restaurant el 1986, al barri de Taialà, ha desenvolupat un coneixement, ha generalitzat la cocció en buit durant els anys 1990 i s'ha traslladat el 2007 prop del lloc original. Un altre establiment de les comarques de Girona, el Bulli, a Roses, havia obtingut el rang de número u mundial el 2002, i posteriorment del 2006 al 2009.

El 15 de març de 2015 serà una data assenyalada del calendari gastronòmic internacional, segons la idea del xef Ferran Adrià, que obrirà aquell dia la seva Bullifoundation


El 15 de març de 2015 serà una data assenyalada del calendari gastronòmic internacional, segons la idea del xef Ferran Adrià, que obrirà aquell dia la seva Bullifoundation. Les obres de construcció d'aquest laboratori de la creativitat i de la recerca culinària amb vocació planetària s'iniciarà l'octubre de 2013, després de ser aprovades el 3 de maig per l'Ajuntament de Roses, a la mateixa zona de l'antic El Bulli. Amb 200.000 visitants acollits cada any, succeirà al famós restaurant, que s'havia anat convertint en "massa previsible", segons confessava Adrià el 2011, abans de preveure'n la transformació en un espai d'arxiu, de projeccions de pel·lícules, de brainstormings de creadors i d'experimentacions. Aquesta fundació, inventada sense model previ, treballarà n tres eixos que seran "El Bulli 1.846", inspirat en el nombre de plats preparats pel restaurant, "El BulliDNA" (ADN en anglès), encarregat de la recerca i de la difusió per Internet, i Bullipèdia, una enciclopèdia gratuïta de tipus Vikipèdia. Subhasta a Nova York i Hong Kong Segons els càlculs del xef, la Bullifoundation, amb treballs de construcció que costaran 600.000 euros, generarà una facturació de 946.000 euros cada any, procedent bàsicament dels bitllets d'entrada a aquest lloc, on els escolars accediran de franc. Una botiga adjacent contribuirà al finançament d'aquest centre d'un nou estil, on se serviran àpats només de manera excepcional. El muntatge del projecte Bullifoundation es beneficia de contribucions privades, entre les quals hi ha l'empresa basca de tecnologies innovadores Tecnalia i l'operador històric espanyol Telefónica. Paral·lelament, l'immens celler i objectes de l'antic restaurant El Bulli han estat objecte d'una subhasta a Hong Kong i a Nova York, amb un benefici d'1,4 milió d'euros.